Barbara Verbeek

Coach persoonlijke ontwikkeling, omgaan met codependentie, relatieverslaving, narcisme en gerelateerde problematiek.

Mijn verhaal

Barbara Verbeek Coaching is ontstaan door mijn passie om mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Al op jonge leeftijd heb ik een voorliefde ontwikkeld om te doorgronden hoe mensen gevormd zijn en in het leven staan. Door op te groeien in een druk ondernemersgezin als jongste van vier kinderen en als eeneiige tweelingzus, heb ik al jong geleerd mijn eigen weg te gaan. Vooral het pleasen (codependentie) en niet lastig te zijn maakte ik mijzelf goed meester. Totdat deze patronen mij niet meer dienden en er ruimte kwam mijn plek in te nemen. Mijn pad om mijn eigen identiteit te ontdekken kent dieptepunten, hoogtepunten maar vooral ook veel persoonlijke groei. Daarom gun ik anderen de ruimte om zichzelf te zijn en kies ik altijd voor de persoonlijke menselijke benadering in zowel mijn professionele en mijn privé-leven. Ik hou ervan je te helpen ontwikkelen tot de beste versie van jezelf.

 

Ik put inspiratie uit mijn 20 jaar ervaring in een strategische (internationale) functie binnen de overheid. Inspiratie uit het ondernemerschap en ook juist uit mijn privé-leven met 3 kinderen en mijn sociale netwerk. Op relatie gebied heb ik naast een scheiding veel ervaring met gezonde en ongezonde relaties met emotioneel onbereikbare partners. Ik ben mijzelf veelvuldig tegengekomen. Een belangrijk inzicht is dat ik ontdekte dat ik vooral ook aantrek wat bij mij aandacht verdient.

 

Voor mij is het essentieel dat ikzelf positieve en negatieve ervaring heb opgedaan in mijn (intieme) relaties. Dit maakt mij een “ervaringsdeskundige”, een betere coach en een voorbeeld voor mijn coachees.

Ik als Coach

  • Zorgvuldig
  • Positief
  • Helpend
  • Warm
  • Eerlijk
  • Creatief
  • Ervaringsdeskundige

Mijn mooiste coach moment

De mooiste momenten in het coachen zijn als het er echt toe doet, als het echt ergens over gaat, rauw, echt, eerlijk en diepgaand. Een voelbaar moment dat er een echt inzicht ontstaat bij de coachee en de weg opengaat voor verandering. Ik probeer dit te stimuleren in een eerlijke en vertrouwelijke omgeving waarbij alles op tafel mag komen.

Wil je de beste versie van jezelf zijn? Ik help je graag.

En nog meer over mij?

Mijn achtergrond

In mijn leven heb ik steeds meer ontdekt wat me drijft en wat ik belangrijk vind. Mijn studie “Internationale Betrekkingen” aan de Universiteit in Utrecht leerde me hoe diep de verhoudingen en relaties tussen landen in een ver verleden gevormd zijn. Erg boeiend en in mijn baan bij de overheid kan ik deze interesses nog steeds goed gebruiken. Toch begon er wat te borrelen. Het is te abstract en de “mens” verdwijnt in het grote geheel. Dat is eveneens 1 van de redenen dat ik eerst aan mijn eigen persoonlijke groei ben gaan werken en dat ik graag overdraag aan anderen. Mijn voorliefde voor het reizen, de natuur en andere culturen en het onbekende maakt dat ik naast de coaching in Nederland ook Sahara retraites aanbied. Mijn leven heeft zich langzaam gevormd wat bij mij van binnen leeft en het is nog steeds een innerlijke avontuurlijke reis.

 

De foto’s op site zijn van mijn reizen of wandelingen.

“If you begin to understand what you are without trying to change it, then what you are undergoes a transformation.”

    “Wie ben ik zonder die ander?”