Sahara Wandel Woestijn Retraite

Beschrijving van dag tot dag
7-daagse wandeltocht door de Sahara

Beschrijving van dag tot dag

Terug naar jouw basis

Sisters Travel organiseert een 7- daagse reis door de magische woestijn van Marokko. De stilte van de zwoele Sahara brengt je weer terug naar jouw basis. Tijd lijkt eindeloos te zijn, al wandelend door de leegte van de woestijn en slapend onder de prachtige sterrenhemel. Geen afleiding, stap voor stap lopend door het zachte zand, uit je hoofd komen en weer thuiskomen bij jezelf. Door de stilte ontstaat er ruimte om te reflecteren op jouw levenspad, in gezelschap van een groep gelijkgestemde vrouwen.

Volledig verzorgd 

Met een karavaan trekken we de woestijn in. De Berber crew met onze vertrouwde gids Abdul verzorgt ons volledig de gehele reis. De kamelen dragen onze spullen. De kok voorziet ons dagelijks van overheerlijke en met aandacht gemaakte Marokkaanse gerechten. Hun gastvrijheid, dienstbaarheid en vriendelijkheid is ontroerend groot te noemen. In onze laatste reis was hun motto “You deserve it”.

Laat je dragen

Na een prachtige zonsopgang en een heerlijk ontbijt trekken we met onze karavaan dieper de woestijn in. We wandelen ongeveer 5 à 6 uur per dag rustig door de eindeloze zandvlaktes en duinen van de Sahara. Dit doen we grotendeels in stilte. Een kameel draagt je als dat wilt een stukje of een paar uur, omdat het fijn is of omdat je lijf dat wilt. We stoppen op magische plekjes om te lunchen en uit te rusten. Aan het einde van de middag slaat de crew een kamp voor ons op in de schaduw van palmbomen of aan de voet van zandduinen.

Niks hoeft

We maken onze slaapplaats klaar nu het nog licht is. Er is tijd om elkaar te ontmoeten, te spreken, te lachen, te schrijven, te rusten… Bij zonsondergang komen we samen en zijn we er voor elkaar. Onder het genot van thee en koekjes vult de hemel zich met duizenden sterren. Na een heerlijk lokaal diner, verwarmt het kampvuur ons. De avond vormt zich vanzelf. Alles mag, niks hoeft. Je slaapt onder de blote sterrenhemel, in een 1-persoonstent of in de grote gezamenlijke tent. Zo zien de dagen in de woestijn er op hoofdlijnen uit.

Hamam ritueel

Op dag 6 vertrekken we vroeg in de ochtend en maken we onze laatste wandeltocht door het fijne zand. Het busje wacht ons op om ons terug te brengen naar Ouarzazate. Na de lunch laten we ons verwennen in een lokale hamam. ’s Avonds bij het diner blikken we samen terug op de reis. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Coaches

Hoe wij jou begeleiden
Wij zijn er voor jou

Professioneel begeleiding op maat

Coaches

De reis begeleid ik samen met mijn zus Sandra Verbeek. Wij zijn professionele coaches met veel reiservaring. 

Vooraf

Vooraf nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst met alle vrouwen die meegaan. We informeren je over de inhoud van de reis, delen praktische zaken en we wisselen uit waarom eenieder meegaat. We spreken over wensen, verlangens, behoeften en er is ruimte voor allerlei vragen.

Onze rol tijdens de reis

Wij organiseren de reis voor jullie. Wij reiken gedurende de reis oefeningen, yoga, meditatie en rituelen aan die dienend kunnen zijn aan jouw proces. We nodigen je uit om te delen over je ervaringen, worstelingen en inzichten. Daarnaast zijn wij beschikbaar voor individuele gesprekken. We hebben geen strak programma, wel een programma afgestemd op de behoeften van de groep en wat er leeft. Onze ervaring is dat er als vanzelf een ontspannen sfeer ontstaat, met diepgang humor en warmte. 

 

Groepsreis op maat

Heb je zelf een groep dames met wie je deze bijzondere reis door de woestijn wilt maken? Wij kunnen ook voor jou een groepsreis op maat maken.

Praktische zaken

Alles wat je wilt weten

Investering

Investering

Voor kostenindicatie neem contact op.

All-in

Dit bedrag is all-in: inclusief gids, dragers, kamelen, transfers, overnachtingen (op basis van een 2-persoons kamer), eten, drinken, kennismakingsbijeenkomst met de groep en begeleiding door professionele coaches. 

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen zijn de toeslag voor een 1-persoons kamer (indien wenselijk), fooien, persoonlijke uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en inentingen.

Voor Marokko is geen visum nodig.

Conditie

Iedereen met een gemiddelde conditie kan mee.

Wat neem je mee en wat laat je thuis?

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de groep zullen we je goed informeren over kleding, schoeisel, inentingen, slaapspullen, handige gadgets, te boeken vlucht etc. Er is dan ook alle gelegenheid voor vragen.

Data

  • 18 - 25 februari 2024

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.